Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z zacierkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 3 kostki
Liść laurowy suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
suszony grzybek
ziemniaki duże 4 szt
sól
parówki 6 szt
natka pietruszki
zacierki: mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
woda 1-2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z zacierkami

Włoszczyznę obrać, umyć i poszatkować. Podsmażyć w garnku na oleju. Zalać 2,5 litra wody, wrzucić kostki bulionowe, liść laurowy, gałkę muszkatołową, pieprz, grzybek i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować aż będą miękkie, doprawić do smaku. Przygotować zacierki. Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na gotującą się na małym ogniu zupę, wymieszać gotować 2-3 minuty. Z parówek zdjąć osłonki pokroić na plasterki, wrzucić do zupy i zagotować. Przed podaniem p[osypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 19.08.2010 17:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak