Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEZON NA KURKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

octu 10% 1 szkl.
wody 2 szkl.
soli 1 łyżeczka
cukru 1 płaska łyżeczka
ziele angielskie do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: SEZON NA KURKI

Kurki dokładnie umyć i obgotować ok. 20 minut.
Ocet z wodą + przyprawy zagotować.
Kurki ponakładać do słoików, zalać zalewą, dobrze zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.08.2011 16:23
ale zazdroszczę,pycha
Mysiunia 07.01.2011 08:42
wyglądają pysznie! szkoda tylko ze w mojej okolicy nigdzie kurki nie rosną...
ZEWA 24.10.2010 14:03
niestety u mnie kurki nie rosną, a uwielbiam je
edyta18-20 13.09.2010 16:56
pycha
Justyna223 13.09.2010 16:51
moje ulubione grzyby
Aida 11.08.2010 12:10
no to u mnie w lesie był wysyp w tym roku...jeśli będzie tak za rok, mogę wysłać :)
mehia 11.08.2010 09:11
przepiękne :) Szkoda, że u mnie w okolicy to raczej maślaki są, ale zapiszę sobie i jak kupię kurki to na pewno zrobię :)
Aida 02.08.2010 12:50
są :) polecam do zrobienia, ew czekam na zamówienia w przyszłym sezonie kurkowym :)
wedith1 30.07.2010 19:34
Ale muszą być pyszne :D
Aida 23.06.2010 08:48
no...natura im wzrostu nie dała bo małe takie porosły to niech chociaż mają konkretny charakter :)))
SmacznaPyza 19.06.2010 17:07
mocną zalewę robisz! ale lubię kurki z charakterem :-)
Aida 16.06.2010 11:44
dokładnie!
cukiereczek 16.06.2010 06:31
Czas do lasu na kurki, fajny prosty przepis
Aida 15.06.2010 08:56
ja też :) jedyne leśne grzybki które jestem w stanie przełknąć :)))
Ewa111 14.06.2010 18:39
Uwielbiam takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak