Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka grillowane z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
olej 4 łyżki
kolby kukurydzy 2 szt.
pomidory 2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sok z cytryny 1 łyżka
udka z kurczaka 12 (dolne)
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: udka grillowane z kukurydzą

Oczyszczone udka z kurczaka posyp przyprawą do grilla, kolorowym pieprzem i ewentualnie solą. Lekko skrop olejem. Rozgrzej ruszt, ułóż przygotowane udka i grilluj je.
Pomidory pokrój w grube plastry. Kolby kukurydzy ugotuj w posolonej wodzie. Schłódź, pokrój w grubsze plasterki. Nadziewaj je na długie patyczki na przemian z plastrami pomidorów (końce szaszłyka niech stanowią \"czapeczki\" pomidorów). Lekko posól, skrop olejem. Połóż je na ruszcie obok udek.
Przed samym końcem grillowania na ruszcie ułóż oczyszczoną dymkę. Skrop ją sokiem z cytryny i szybko podpiecz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.07.2011 17:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak