Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo-migdałowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 300 gram
masło 50 gram
cebula 2 szt
płatki migdałowe 50 gram
bulion drobiowy 1 litr
śmietana 30% 100 ml
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat go smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-migdałowa

Seler obrać,pokroić w drobną kostkę.Cebulę obrać i drobno posiekać.Razem z selerem przesmażyć na maśle ok.5 minut.Dodać połowę migdałów i smażyć jeszcze ok2 minuty.Wlać bulion i gotować razem ok.10 minut.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i gałką.Dodać śmietanę i resztę migdałów uprażonych na suchej patelni.Zupę podawać na gorąco,posypać posiekanym szczypiorkiem i migdałami.Można też ją zmiksować i wtedy powstanie wspaniały krem selerowo-migdałowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 07.08.2013 08:21
ciekawa zupka :-)
misia53 30.04.2013 00:17
cóż za kompozycja
ben-ka 26.04.2013 21:38
ciekawa ta zupka.
Krystyna32 29.08.2012 19:37
extra
Seba 16.08.2012 09:11
smaczna
Andysz 03.05.2012 12:15
fajny:)
teresa18 28.01.2012 15:10
super
teresa18 28.01.2012 15:10
super
Iwona51
Iwona51 04.12.2011 12:00
extra
Justa32 01.08.2011 13:20
pychotka
Ania67 24.06.2011 11:40
super
anoosia 01.06.2011 19:42
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak