Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 25 dag
cukier 25 dag
masło 1 kostka
jajko 5 szt
mielone migdały 10 dag
cukier waniliowy 1 op
dżem wiśniowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną zmielić w młynku do kawy. Masło roztopić w rondelku, jeszcze ciepłe zmiksować. Dodawać do jednym jajku, następnie stopniowo cukier, migdały, cukier waniliowy i zmieloną kaszę gryczaną.Przelać do dwóch jednakowych foremek i piec 60 min. w temp. 180 stopni. Przełożyć dżemem wiśniowym i ozdobić polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.05.2013 07:34
muszę spróbować
smakoszek 16.04.2013 22:59
ciekawy przepis
Kuchareczka2 08.10.2012 15:22
podobno jest dobre
dorotka0000025 26.07.2012 10:52
fajne
Wafelek2601 26.06.2012 19:48
fajne
jeta72 04.06.2011 22:15
naprawdę fajne
Ania67 30.05.2011 08:46
super
Magdalena1110 30.05.2011 00:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak