Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe szszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 100 ml
mąka 150 gram
jajko 1 szt
woda gazowana 50 ml
olej 1 łyżka
sałata chrupiąca kilka listków
ser żółty kilka plastrów
musztarda 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe szszłyki

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na pół godziny.Usmażyć naleśniki i wystudzić.Każdy naleśnik posmarować musztardą,położyć na niej liść sałaty i plaster sera.Zwinąć w rulon i zawinąć w filię aluminiową.Dobrze schłodzić w lodówce.Pociąć na kawałki i nadziać na patyczki.Można też każdy kawałek obsmażyć na masełku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.02.2013 11:54
ale pomysł....
Krystyna32 27.07.2012 15:07
super
smakoszek 31.07.2011 15:21
ciekawe
Justa32 11.07.2011 16:37
coś nowego :)
ben-ka 03.06.2011 08:08
miało być szaszłyki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak