Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
jajko 6 szt
cukier 10 łyżek
rodzynki 3 łyżki
rum
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rodzynki namoczyć w rumie, następnie osuszyć i obtoczyć w mące. Jajka ubić z cukrem, wymieszać z ryżem i rodzynkami. Masę przełożyć do wysmarowanej wcześniej tłuszczem formy. Zapiekać 40 min. w temp. 180 stopni. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.01.2014 09:57
fajny deser
caralajna 18.08.2013 08:54
prosty i smaczny
olkaaa 03.05.2013 11:03
fajny pomysł
Grazyna0211 01.12.2012 11:26
smaczny
alaaa 20.05.2012 16:57
to może być smaczne
rzenia15 08.09.2011 10:31
pycha
kanu83 03.08.2011 09:35
to jest to
Dorota59 01.06.2011 07:41
super
Ania67 30.05.2011 08:47
Ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak