Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 sztuk
cukier 6 łyżek
mąka krupczatka 4 łyżki
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1 szklanka
cukier 5 łyżek
żółtko jajek 3 sztuki
mąka zimniaczana 1 łyżka
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Do tego wlać żółtka i wymieszać. Później wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i wmieszać łyżką. Na szeroką brytfannę dać papier śniadaniowy i wylać na to ciasto i piec. Gdy się upiecze zawinąć do wilgotnej ściereczki i zostawić do ostygnięcia.
MASA: Pół szklanki mleka zagotować. W pół szklance mleka rozpuścić wszystkie składniki prócz masła i zagotować. Dać do ostudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce kremu. Ostudzić.
Wyciągnąć ciasto ze ściereczki, posmarować masą. Zwinąć, położyć złączeniem w dół. Posypać cukrem pudrem lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 23.09.2011 07:08
pyszna
malaczarna23 12.07.2011 20:15
super:)
Nina7 29.05.2011 11:19
uwielbiam ciasta czekoladowe!
MAŁGORZATA108 29.05.2011 10:54
Dobry pomysł na niedzielny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak