Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto od cioci Ani

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2,5 szklanki
cukier 3/4 szkalnki
żółtko jajek 4 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietana 18 proc 1 łyżka
margaryna 20 dag
DRUGA WARSTWA:
jabłka 1 kg
cytryna 1 sztuka
galaretka cytrynowa 3 opakowania
Pianka:
śmietana 30% 1 opakowanie
cukier 3 łyżeczki
śmietanka fix 2 sztuki
Polewa:
czekolada gorzka 1 tabliczka
margaryna 1 łyżka
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto od cioci Ani

CIASTO: Ze wszystkich składników zrobić ciasto. Rozwałkować, dać na blachę.
DRUGA WARSTWA: Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Lekko odcisnąć, skropić cytryną. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej wody. Tężejącą połączyć z jabłkami. Wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut.
PIANKA: Ubić śmietanę i połączyć z cukrem i śmietanką fix. Wyłożyć na zimny placek. Rozsmarować.
POLEWA: Czekoladę, margarynę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej 70 st. Wylać na śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.02.2012 09:49
fajne
szalonamariolka 16.07.2011 23:16
apetyczne
tomek18 25.06.2011 09:55
no smacznie wygląda
Iwusia 16.06.2011 23:48
To ciocia Ania potrafi stworzyć cuda :) ciasto zapowiada się bardzo smacznie :)
gosia47-47 08.06.2011 09:42
mniam
pawel6 29.05.2011 11:25
do kawki jak znalazł:)
Sylwia88 29.05.2011 10:30
pychota
szyba 29.05.2011 10:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak