Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone pół kg.
czosnek 4 ząbki
koperek świeży
Sól ziołowa jodowana Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe mielone

Mięso oczyścić i osuszyć. Cebulę i czosnek posiekać, lekko zeszklić na oleju. Wystudzone dodać do mięsa razem z jajkiem. Doprawić pieprzem, solą ziołową i ewentualnie zwykłą. Posiekany koperek (pół wiązki) wmieszać do mięsa i zagęścić bułką tartą. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 29.05.2011 10:05
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak