Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jajko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło 1 kostka
mleko pół litry
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
DODATKOWO:
Biszkopty 1 paczka
rum
galaretka 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

CIASTO: Białka ubić na sztywną . Później dodać do tego cukier, oraz żółtka. Do tego wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dać na blachę i upiec.
MASA: szklankę mleka zagotować w garnku, a w drugiej szklance, wymieszać wszystkie składniki oprócz masła. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobione składniki w mleku. Ugotowany krem ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego kremu.

Na ciasto dać trochę masy, później dać na to biszkopty wymoczone w rumie, na to ponownie masę. Później obrobić ładnie placek masą i zalać go tężejącą pomału galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 28.04.2013 22:55
pyszny deser:)
tomek18 19.07.2011 20:33
pyszne ciasto
tomek18 19.07.2011 20:32
pyszne ciasto
gosia47-47 08.06.2011 09:42
pyyyyycha
halinka1011 29.05.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak