Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pikantną dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 750 g
dynia 400 g
ocet winny 1 łyżka
miód 1 łyżka
dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
orzechy włoskie 50 g
żurawina 2 łyżki
mąka 2 łyżki
chili 1\\2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
wywar warzywny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pikantną dynią

Przygotowaną i pokrojoną na kawałki dynię (bez skórki, pestek i miękkiego miąższu) gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego, około 6 minut.Na patelni rozgrzać olej.Dodać dynię, miód, lekko posiekane orzechy, żurawinę i trzy łyżki warzywnego wywaru.Dusić około 4 minuty.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Przyprawić chili i solą.Mięso pokroić na niezbyt grube plastry.Rozbić tłuczkiem.Przyprawić solą i pieprzem.Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Kotlety schabowe podawać razem z pikantną dynią.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 02.08.2011 17:38
ciekawe danie
halinka1011 29.05.2011 09:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak