Makaron z parówkami

Makaron z parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    0.5 paczki
  • parówki

    6 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz czamy mielony Prymat

  • zioła prowansalkie Prymat

  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odcedzić. Każdą parówkę przeciąć na 4 kawałki, każdy kawałek naciąć na krzyż z obu stron. Obsmażyć je na oleju. Zdjąć parówki i na ten sam olej wrzucić mrożonkę podsmażyć i udusić. Do miękkich warzyw dodać makaron o parówki, dodać zioła prowansalskie i doprawić solą i pieprzem. Mocno podgrzać. Przed podaniem posypać żółtym serem i polać ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

17.09.2010 18:11
pewnie świetnie smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat