Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w zielonym chilli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 sztuki
miód 1 łyżeczka
sól - szczypta
pieprz czarny - szczypta
masło 2 łyzki
mąka - do oprószenia
olej do smażenia - wg potrzeby
halibut 4 stek
sos chili 1 (zielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w zielonym chilli

Steki z halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny zmieszanym z miodem i 1łyżka oleju .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć .Posmarować Zielonym sosem chilli . Posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .
Podawać z ziemniakami puree lub z wody .
Halibut jest bardzo delikatną rybą i doskonale mu robi doprawienie ostrym sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak