Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Beskidzkie z kremem z adwokatem i bezami

5.0
(384)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
adwokat 200 ml
bezy 20-30 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
biała czekolada 3 łyżki
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Beskidzkie z kremem z adwokatem i bezami

Spód biszkoptowy podstawowy upiec samemu lub użyć gotowego.Żelatynę rozmieszać w 3 łyżkach gorącej wody i schłodzić .Śmietanę dobrze schłodzoną ubić mikserem na sztywno.Cały czas ubijając dodawać małymi porcjami adwokat i żelatynę.Na spód biszkoptowy wyłożyć 1/2 kremu,bezy powciskać do kremu.Na wierzch wyłożyć pozostałą część kremu.Wierzch posypać obficie gorzkim kakao lub posypać startą białą czekoladą.Schładzać kilka godzin w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anka 19.01.2024 04:34
...w przepisie są 3 łyzki białej czekolady - w wykonaniu jest tylko w formie tartej na wierzchu ...co z tymi 3 łyzkami? ...rozpuścić? ...dodać do ubijanej śmietany?
Kasiulek Kas 22.11.2022 21:04
Blaszka o jakich wymiarach na ten przepis?
Doradca Smaku 23.11.2022 08:27
Blaszka 24x30 cm będzie odpowiednia :)
Cukierniczka 27.07.2022 15:22
Witam. Mógłby mi ktoś dać wskazówki, dlaczego bezy się rozpuszczają? Robię wszystko po kolei tak jak podano w przepisie. Pozdrawiam
Doradca Smaku 29.07.2022 08:39
kluczowe jest tu odpowiednie schłodzenie, wtedy bezy nie powinny się rozpuszczać
BobMay 20.03.2016 19:15
Posypka ta sama więc jest kupne i nazwa nie jest ważna
BobMay 20.03.2016 19:13
Kupnem na bank bo nawet posypać ta sama
BobMay 20.03.2016 19:09
spolszczona nazwa, ale ciasto dokładnie identyczne jakie od lat kupuję w cukierni pod nazwą Kostka alpejska. Kropka w kropkę i nawet wczoraj jedliśmy
barbara11561 13.02.2014 15:40
Śmietana jest ubita na sztywno z adwokatem i żelatyną, więc krem jak się schłodzi jest zwarty i jak powciskasz bezy to się nie rozpłyną, ale ciasto trzeba przechowywać w lodówce:)
nataella 13.02.2014 11:15
mam pytanie czy jak do kremowki powciskami te bezy to czy one sie nie rozpuszcza ? jadlam to ciasto jest cudowne ale martwie sie ze jak ja je zrobie to moze stac sie tak jak napisalam w pytaniu pozdrawiam
13.02.2014 11:03
A czy jak bezy powciska się w ta krrmowke to nie rozpuszcza sie ? Jadlam.to.ciastp.bylo.pyszne
Bernadeta1 13.09.2013 09:18
smaczne ciasto
misia53 14.06.2013 12:10
bardzo mi się podoba to ciasto
anemon 03.12.2012 08:32
Bardzo podoba mi się Twoje ciasto.
magduś83 01.11.2012 17:31
pychotka :)
kate.500 08.02.2012 17:45
rewelka
IKrakowianka 26.01.2012 20:58
zapowiada si? super
junox 15.01.2012 17:25
pyszne ciacho
Ania67 30.12.2011 14:33
wspaniałe
Wafelek2601 20.12.2011 18:36
wiesz co dobre
ben-ka 02.10.2011 19:02
zjadłabym z wielką chęcią:)
RenataZ-et 04.08.2011 23:10
wow!! jak dla mnie rewelacja!!
Krystyna32 30.07.2011 17:31
rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IZABELA29 21.06.2011 09:53
apetyczny
wolochski 10.06.2011 23:09
super
Gosia40 29.05.2011 11:34
Ale pyszności!!!
Misiabe 28.05.2011 23:14
Pomysłowe!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak