Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki 50 dag
cebula 3 szt
smalec 2 i 1/2 łyżki
rosół moze być z kostki 1/2 szklanki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki z cebulą

Grzyby przebrać, oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor. Dodać grzyby i lekko opruszyć mąką. Dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby podlewając rosołem. Osolić i opruszyć pieprzem. Dusić 40 minut. Podawać z pieczywem lub surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.07.2011 17:56
świetne danie
romanrafal
romanrafal 29.05.2011 08:55
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak