Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi mięsne 4 pieprze

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
czosnek ząbki 2
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi mięsne 4 pieprze

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html z tą różnicą, że zamiast masła sklarowanego dodajemy oliwę. Ilość ta sama. Mięso mielone łączymy z drobno pokrojonym czosnkiem, majeranki, solą i pieprzami. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie smażymy na patelni do zarumienienia. Odstawiamy do wystygnięcia i taki farsz nakładamy na ciasto pierogowe. Zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z prażonym boczkiem i/lub cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 04.02.2013 13:31
Fajnie doprawione pierogi :)
ALAGOR 25.09.2012 17:18
super sprawa!
Grażyna13 19.07.2012 19:45
Nieźle przyprawione :)
halina17 26.02.2012 14:58
smaczne pierogi
kasiaw 11.01.2012 21:47
super
Kasia77
Kasia77 13.12.2011 14:33
pycha
edyta44 06.10.2011 09:51
u mnie tae dzis pierogi
edyta44 05.08.2011 16:45
smakowicie wyglada
pacpaw 29.05.2011 22:32
zapraszam :o) Czym chata bogata!
ben-ka 29.05.2011 22:17
wpraszam sie na pierogi:) mogę?
Jolanta_P-S 29.05.2011 18:32
poproszę porcyjkę
eli82 29.05.2011 10:32
super
Agnieszka_B 28.05.2011 22:04
Już jestem ciekawa jak smakują...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak