Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie rodzynkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 5 dag
cielęcina 80 dag
cynamon 1 szt
olej 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie rodzynkowym

Rosół królewski przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Podlać Rosołem, dodać rodzynki i szczyptę cynamonu. Dusić około 40 minut. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Mąkę rozprowadzić w 1/4 szkl. wody, dodać do sosu. Zagotować. Połączyć z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak