Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rybne paluszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 400 gram
sok z cytryny do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
olej 1/2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rybne paluszki

Filet rybny oczyścić i pokroić w podłużne paski.Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny i przyprawić delikatnie solą i pieprzem.Jajko rozmącić z 1 łyżką mleka.Filety panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać z frytkami i surówką wg.uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.06.2013 12:25
Smakowite.
Wafelek2601 17.05.2013 23:07
Domowe są najlepsze
Seba 26.10.2012 09:07
fajny przepis
fictor123 01.10.2012 07:47
pycha obiad
Krystyna32 07.09.2012 10:40
super
junox 13.01.2012 18:13
pyszniutkie
Jaheira11 09.09.2011 23:09
domowe zawsze pyszne...
Justa32 09.08.2011 17:13
pyszne
teresa18 22.07.2011 22:54
zachęcające
ben-ka 21.07.2011 09:12
też bym zjadła:)
IZABELA29 18.07.2011 10:49
pyszne danie a raczej rybka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak