Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta szybko kiszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
marchewki 3
cytrynka 1
cukier do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta szybko kiszona

Kapustę szatkujemy, a marchewki trzemy na średnich oczkach tarki i łączymy. Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy cukru i mieszamy. Następnie takim sosem polewamy kapustę. Jeszcze tylko odrobina ziół i soli do smaku. Mieszamy i gotowe. Kapusta w smaku będzie przypominać kapustę kiszoną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.04.2013 23:00
na pewno pyszna
ALAGOR 29.09.2012 21:36
ciekawy przepis!
BernadettaP 04.12.2011 09:04
super :)
Motorek 09.07.2011 12:57
fajny przepis
Izabela/bella81 18.06.2011 00:21
zjadłabym taką teraz;)
Wafelek2601 07.06.2011 08:22
super pomysł
Jolanta_P-S 29.05.2011 18:37
muszę sprawdzić to kiszenie
1j1o1l1a1 28.05.2011 22:43
sprytne:) ja czasem zakwaszam \"sos\" , którym polewam kapustę pekińską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak