Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w piwnej zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia kurczaka 6
chili Prymat
czosnek ząbki 3
sezam 1 łyżeczka
sól do smaku
cząber 1 szczypta
piwo 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w piwnej zalewie

Podudzia dokładnie nacieramy solą i oprószamy chili. W moździerzu ucieramy pokrojony czosnek, sezam, cząber. Taką pastę staramy się rozsmarować po powierzchni mięsa i wszystko zalewamy piwem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy podudzia polewając je marynatą. Staramy się, aby podczas wylewania pasta czosnkowo-sezamowa „osiadła” na mięsie. Wzbogaci to jego smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 06.10.2011 08:02
fajne
edyta44 05.08.2011 16:46
pycha
FAFIK 27.07.2011 14:35
Pyszne danie!
Grażyna13 20.06.2011 15:57
supwr !
Iwona51
Iwona51 11.06.2011 00:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak