Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka cebulowo-grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
grzyby suszone 1 garść
cebula 4
kostka rosołowa 1
mąka kukurydziana
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
oliwa 1 łyżka
karkówka 70 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka cebulowo-grzybowa

Grzyby moczymy kilka godzin w wodzie. Karkówkę kroimy w plastry solimy i posypujemy pieprzem. Na łyżce oliwy smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zacznie się rumienić przekładamy do miseczki a na patelnię wrzucamy kawałki karkówki. Na dużym ogniu obsmażamy karkówkę, następnie dodajemy grzybki wraz z wodą, wrzucamy kostkę rosołową cebulę i mieszamy. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok. 45 minut. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Po tym czasie dodajemy liść, ziele oraz pieprz kolorowy i dusimy kolejne 45 minut. Pod końcem zagęszczamy sos mąka kukurydzianą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.11.2012 09:43
Mięsko warte polecenia
Ewelina38 03.10.2012 13:56
wygląda niezwykle smakowicie, takie soczyste :)
kasienka23 08.03.2012 12:27
smaczna
kuklik 11.02.2012 16:19
pyszny obiadek
Magdalena/26Mooi 09.09.2011 14:29
b. dobra
Halusia 20.07.2011 07:49
Piękna sztuka mięcha! Masz talent :)
Jolanta_P-S 29.05.2011 18:41
wygląda na smaczne
Misiek1 28.05.2011 21:55
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak