Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z owczym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
mielona wołowina 50dag
jajko 2
czosnek ząbek
ser owczy 15dag
pomidory 65dag
cebula 1
olej 6łyżek
tymianek łyżeczka
cukier szczypta
sól
pieprz
ziarna sezamu łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z owczym serem

Ser pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać,posiekać.Mięso włożyć do miski,dodać bułkę tartą ,jajka,ser i czosnek,wyrobić na jednolitą masę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem i wyrobić.Uformować 12zrazów.Na patelni rozgrzać 3łyżki oleju smażyć zrazy na dużym ogniu przez 5min z każdej strony.Cebulę obrać,pokroić w kostkę .Pomidory umyć ,zalać wrzątkiem,zdjąć skórkę ,pokroić na duże kawałki .W rondlu rozgrzać resztę oleju i podsmażyć cebulę.Dodać kawałki pomidorów i gotować 5min.Tymianek i oliwki dodać do sosu ,przyprawić solą ,pieprzem i cukrem.Podawać z sosem ,posypane ziarnem sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak