Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
śmietana 1\\3l
wątróbka drobiowa 35dag
mąka łyżka
sól
pieprz
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie śmietankowym

Wątróbke namoczyć na 45min w mleku,obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia.Cebulę pokroić w plastry i dodać do wątróbki.Zrumienioną wątróbke i cebulę podlać wodą i dusić pod przykryciem.Gdy zmięknie oprószyć solą i pieprzem,wlać śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki ,wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak