Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych sztuk
jajko 1 sztuka
mleko 3 łyżki
mąka do obtoczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarkom odciąć nogi, kapelusze przeciąć na pół tak, żeby wyszły dwa krążki. Jajko rozbełtać z mlekiem. Pieczarki obtaczać w mące, moczyć w jajku,a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 18.11.2011 09:49
smacznie wygląda
Ania67 30.09.2011 16:04
uwielbiam pieczarki w takiej postaci
Małgorzata113 28.05.2011 09:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak