Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 10 dag
ryż 10 dag
pieczarki 20 dag
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z grzybami

Kapustę sparzyć, ściągnąć ,z których ściąć twarde części. Ryż, kaszę, grzyby suszone ugotować (najlepiej wszystko osobno). Kaszę po studzeniu wymieszać z zimnym ryżem, dodać skręcone przez maszynkę grzyby. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do farszu, całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na środek liścia i zwinąć gołąbki, ułożyć ścisło w garnku, zalać do połowy osoloną wodą i gotować do miękkości . Podawać z sosem pieczarkowym lub podsmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 21:47
smacznie podane :)
anemon 04.03.2012 17:58
Ciekawy pomysł na połączenie ryżu i kaszy w farszu do gołąbków. No i te grzyby.
Małgorzata113 28.05.2011 09:49
świetny przepis
Henryka2 28.05.2011 09:19
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak