Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
oliwa 3 łyżki
cebula 1 sztuka
mięso mielone 30 dag
pomidory bez skóry 1 puszka
bulion warzywny 1-1.5 litra
przyprawa do dań meksykańskich 2 łyżki
pieprz do smaku
bazylia do smaku
sól do smaku
fasola 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po meksykańsku

Mięso mielone podsmażyć na patelni bez tłuszczu,posypać delikatnie solą,bazylią i mieloną papryką ,pomidory pokroić w mniejsze kawałki i razem z zalewą dodać do podsmażonego mięsa ,wymieszać .Cebulę pokroić w kostkę i razem z ryżem delikatnie podsmażyć na oliwie,dalej postępować jak przy robieniu risotto czyli bulion dolewać dopiero jak pierwsza porcja się wchłonie .Do gotowego ryżu dodajemy przygotowane wcześniej mięso,odcedzoną z zalewy fasolę ,mieszamy wszystko razem i doprawiamy przyprawą do dań meksykańskich i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 16.05.2012 08:02
bardzo lubię takie dania łatwe szybkie pożywne i do tego smaczne
czekoladka_m 18.01.2012 15:56
Ostatnio tez coraz chętniej przyrządzam dania kuchni meksykańskiej, a Twój ryż od razu bym pochłonęła, tak ślicznie wygląda
kotlet 12.11.2011 23:40
fajny sposób na ryż
pawel6 28.05.2011 22:09
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak