Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z jajem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 1 kromka
szczypiorek 1/4 pęczka
sól 1 szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 2,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z jajem

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. 2 jajka kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na kromce pieczywa. Solimy i pieprzymy do smaku. Szczypiorek kroimy nożyczkami na malutkie kawałeczki i obsypujemy ułożone jajka na kanapce. Z pozostałego jajka odcinamy dół. Obwiązujemy je jednym szczypiorkiem i układamy na środku kanapki. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 21.08.2011 21:44
Jajko obwiązane szczypiorkiem jest genialne- wykorzystam pomysł :)
Jolanta40 08.08.2011 08:18
dziękuję :))
Kopiko1983 08.08.2011 06:34
Estetyka podania - pierwsza klasa!
jolita 24.06.2011 15:19
proste i smaczne
Anita21 13.06.2011 23:20
super a ten szczypiorek zawiązany na jajku mistrzostwo świata :)
Olaa 05.06.2011 19:59
kanapeczki z jajkiem i pomidorkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak