Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w cieście biszkoptowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 80 dkg
jajko 4 szt
masło lub margaryna 2 łyżki
mleko 2/3 szklanki
mąka 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w cieście biszkoptowym

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do osolonej wrzącej wody z dodatkiem cukru i mleka gotujemy.Po ugotowaniu wyjmujemy odsączamy i rozwiązujemy.Białka ubijamy na pianę i mieszamy delikatnie z żółtkami przesypując mąką,doprawiamy.Szparagi maczamy w cieście układamy na blasze wysmarowanej masłem i zapiekamy w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.08.2011 12:49
pycha
Mariusz10 13.06.2011 23:35
pomysłowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak