Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi po francusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 80 dkg
masło 4 łyżki
żółtko jajek 3 szt
wino białe wytrawne 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi po francusku

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do osolonej wrzącej wody z dodatkiem cukru i gotujemy.Masło ucieramy z żółtkami i mąką a następnie wlewamy powoli gorące wino szybko mieszając trzepaczką.Naczynie wstawiamy do większego naczynia z gorącą wodą i ubijamy na parze aż masa zgęstnieje,doprawiamy do smaku.Szparagi wyjmujemy odsączamy rozwiązujemy i układamy na półmisku,polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.09.2011 00:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak