Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w cieście naleśnikowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 80 dkg
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
tłuszcz do smażenia
mleko 3/4 szklanki
woda 1/5 szklanki
olej 1,5 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w cieście naleśnikowym

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody aby nie sczerniały,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy pod przykryciem,po ugotowaniu wyjmujemy odsączamy i rozwijamy.Mąkę mieszamy z jajkami wlewamy cienkim strumieniem mleko połączone z wodą i olejem i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką.Szparagi maczamy w cieście i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.05.2012 20:54
w sam raz na obecny sezon szparagowy
iza15 12.01.2012 21:08
smaczne
dorotka0000025 05.10.2011 22:49
fajne
Krystyna32 04.06.2011 15:02
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak