Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona z winogronami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dkg
winogrona 15 dkg
jabłka 2 szt
tłuszcz do smażenia
wino białe wytrawne 100 gram
cebula
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona z winogronami

Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości.Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w ćwierć krążki ,podsmażamy na tłuszczu wlewamy wino i doprowadzamy do wrzenia.Winogrona sparzamy zdejmujemy skórki i wkładamy do kapusty razem z przygotowanymi jabłkami.Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.06.2011 20:21
wytrawna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak