Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po węgiersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 50 dkg
tłuszcz 3 łyżki
papryka 3 szt
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
sól
pieprz
cukier
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po węgiersku

Kapustę kroimy zalewamy małą ilością wrzącej wody z dodatkiem jednej łyżki tłuszczu. i gotujemy do miękkości.Cebulę i paprykę oczyszczamy płuczemy i kroimy w kostkę podsmażamy skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Na rozgrzany tłuszcz dajemy mąkę i zasmażamy,następnie wkładamy do kapusty z papryką koncentratem gotujemy i doprawiamy.Kapustę wykładamy na salaterkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 04.01.2012 12:25
zjadłabym teraz taką ze smakiem :)
Krystyna32 04.09.2011 20:05
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak