Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 70 dkg
tłuszcz 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sok z cytryny 50 gram
sok z pomarańczy 50 gram
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
skórka pomarańczowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona po włosku

Kapustę płuczemy kroimy na pół usuwamy głąb i cienko szatkujemy,łączymy ze stopionym tłuszczem i winem .Dusimy na małym ogniu pod przykryciem,pod koniec duszenia wlewamy sok z cytryny i pomarańczy oraz startą skórkę pomarańczową i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 21.11.2011 10:44
fajne
Krystyna32 29.10.2011 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak