Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 70 dkg
tłuszcz 4 łyżki
mąka 1 łyżka
rabarbar 20 dkg
cebula 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona z rabarbarem

Kapustę płuczemy,kroimy na pół usuwamy grube nerwy i cienko szatkujemy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i podsmażamy,mieszamy z kapustą zalewamy małą ilością wrzącej osolonej wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości.Rabarbar płuczemy odcinamy końce obieramy z włókien i drobno kroimy.Rozgrzany tłuszcz mieszamy z mąką i podsmażamy nie rumieniąc,wkładamy do kapusty razem z rabarbarem, chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 19.12.2011 23:05
fajne połączenie
Krystyna32 14.07.2011 08:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak