Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w kokosowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
mąka 1/2 szkl
wiórki kokosowe 1/2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w kokosowej panierce

Filet opłukać,osuszyć i pokroić w kawałki .Przyprawić solą i pieprzem.Jajko roztrzepać.Kawałki fileta obtaczać kolejno w mące,jajku i wiórkach kokosowych.Smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.08.2012 19:40
świetny pomysł
IZABELA29 15.07.2012 10:21
smak kokosu urozmaica dania
ben-ka 30.05.2012 15:40
w wiórkach robiłam polędwiczki chyba.....i były bardzo smaczne.
Motorek 20.10.2011 11:41
pycha
misia53 26.08.2011 22:25
ciekawi mnie też....
IZABELA29 14.07.2011 16:04
ciekawa i smaczna...
smakoszek 14.07.2011 14:19
ciekawa panierka
IZABELA29 01.06.2011 08:01
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak