Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone - mieszane 500 gram
pieczarki 200 gram
cebula biała 2 szt
boczek wędzony 100 gram
ryż 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i pieczarkami

Z kapusty wykroić \" głąb\" i sparzyć aby rozdzielić liście.Pieczarki i cebulę obrać i pokroić.Boczek pokroić drobno i usmażyć na patelni,dodać cebulę i zeszklić.Dodać pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażyć. Ryż ugotować na pół-miękko w lekko osolonej wodzie.Dodać mięso mielone i wszystko razem wymieszać,przyprawić pieprzem i solą.Z kapusty wykroić grube części .Nakładać farsz na liście i zawijać.Zawinięte gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym (spód wyłożyć liśćmi kapusty) i zapiekać ok 1 godz.Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.12.2013 16:03
To by mi smakowało :)
Katarzyna156 06.04.2013 21:10
super smaczności
Łukasz15 10.01.2013 13:39
Smaczne są takie gołąbki
MAR3STA 16.12.2012 11:03
smaczne
Krystyna32 10.08.2012 15:05
pycha
Wafelek2601 28.11.2011 00:34
smaczne
kotlet 17.11.2011 20:19
pycha
Justa32 15.07.2011 17:59
świetne
smakoszek 30.06.2011 18:06
Pyszne ,takie lubię:)
IZABELA29 30.06.2011 12:42
pyszne gołąbeczki
smakoszek 26.06.2011 23:25
Pyszności:)
ben-ka 03.06.2011 08:09
lubię bardzo gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak