Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa błyskawiczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 1 sztuka
buraki 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
porcja rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa błyskawiczna

Porcje rosolowa umyc i wlozyc do garnka z 2 l wody. Zagotowac. Seler naciowy oplukac, pokroic w kostke i dodac do zupy.
Seler, marchewki, pietruszke obrac i wrzucic do wody. Buraki obrac i pokroic w plastry. Nastepnie dodac do wywaru.
Gotowac tak dlugo, az wszystkie warzywa beda miekkie. Nastenie wylaczyc ogien i wszystko zmiksowac.
Zupe nakladac do talerzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak