Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krusher kawowo-czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 1-2 łyżeczki
woda 50 ml
śmietanka rzadka 200 ml
kostki lodu 10 szt
sos czekoladowy 3 łyżki
starta czekolada do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krusher kawowo-czekoladowy

Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą. Ostawiamy na chwile do przestygnięcia.
Do blendera wlewamy śmietankę, dodajemy lód i sos czekoladowy, a na koniec wlewamy kawę. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Krusher przelewamy do wysokiej szklanki, dekorujemy startą czekoladą i pijemy przez słomkę :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.10.2013 16:09
Takiej kawusi to się z chęcią napiję.
IZABELA29 07.06.2013 21:58
chętnie bym sie takiego napiła..:)
smakowita 11.08.2012 22:02
pyszności !
mamusia1 07.08.2012 23:11
wspaniały na upały
rjustysia 21.05.2012 22:25
W sam raz na nadchodzące lato :)
caralajna 17.01.2012 18:19
blender z funkcją do kruszenia lodu to podstawa :) właśnie żeby robić ice blended coffee w upalne letnie dni.. polecam
mic 01.12.2011 16:47
pomyslec ze nigdy go nie piłem:(
marta1371 02.08.2011 22:51
Super!
Faustyna 23.07.2011 09:03
Musi być bardzo smaczna! Chętnie wypróbuję Pani przepis:)
SmacznaPyza 28.05.2011 11:49
i na upał w sam raz!
Henryka2 27.05.2011 21:01
Pysznie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak