Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podsmażane leniwe pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 1 kost.
mąka 1/2 szkl.
jajko 2 szt.
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: podsmażane leniwe pierogi

twaróg przecisnąć przez praskę lub pognieść widelcem dodać mąkę,jajka,sól wyrobić na jednolitą masę uformować wałek i kroić prostokąty ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia ok.3min.wyjąć łyżką cedzakową i podsmażyć na masełku na rumiano posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.02.2013 08:22
podsmażane są najlepsze :)
Adamorek 07.07.2012 14:31
bardzo dobre
Łukasz15 04.07.2012 12:02
Uwielbiam podsmażane pierogi
IKrakowianka 02.05.2012 19:59
bardzo lubię
Teresa19 27.11.2011 17:19
uwielbiam takie jedzenie
Grazyna0211 06.10.2011 15:23
lubię takie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak