Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie majonezowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1/2 szklanki
grzybki marynowane 1\\2 słoiczka
kukurydza 1/2 puszki
groszek konserwowy 3 łyżki
pieprz mielony do smaku
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie majonezowym

Sos majonezowy: Do miseczki przełożyć majonez, dodać kukurydzę, groszek, drobno pokrojone grzybki i 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kosteczkę, wymieszać, doprawić - ma być takie lekko pikantne (cały sos ma być gęsty, aby nie zsuwał się z jajek). Pozostałe jajka ugotować na twardo, przekroić na połowę, na każdym jajku umieścić porcję sosu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.06.2011 23:23
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak