Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w soku brzoskwiniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok brzoskwiniowy 1 szklanka
cukier 2 szklanki
jabłka 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w soku brzoskwiniowym

Jabłka ścieramy na grubej tartce, dolewamy sok i doprowadzamy do zagotowania, cukier wsypujemy ostrożnie jego ilość zależy od kwaśności jabłek (ja dosypałam dzisiaj 1.1/2 szklanki i są wystarczająco słodkie) jeszcze raz całość gotujemy do 5 min i gorące przekładamy do słoiczków, odwracamy do góry dnem i zostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 23.09.2012 09:48
pycha
Goya 19.10.2011 11:34
super
Goya 19.10.2011 11:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak