Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z zielonym groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
wędzony boczek 15 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
zielony groszek 1 puszka
majeranek 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
zioelona pietruszka według uznania
mąka 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z zielonym groszkiem

Mięso kroimy w kostkę większą a boczek w mniejszą. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na około 2 godz,w rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso i boczek,dodajemy pokrojoną cebulę i kiedy się zeszkli podlewamy 1 szklanką wody ,dodajemy kostkę bulionową i drobno pokrojony czosnek dusimy około 30 min,dodajemy groszek i razem z częścią zalewy całość zagęszczamy 1 łyżką mąki rozrobioną w małej ilości wody ,dusimy jeszcze około 5 min. Przed podaniem posypujemy zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 21:51
gulasz z zielonym groszkiem jest bardzo dobry :)
adam1f 03.03.2013 00:41
napewno zdrowy
RenataZ-et 30.09.2012 19:19
Pomysł na super obiadek
czekoladka_m 26.08.2011 13:48
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak