Bobotel barani

Bobotel barani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • baranina

    85dag
  • jabłka

    2
  • masło

    3łyżki
  • rodzynki

    6dag
  • migdały

    6dag
  • bułka

    6kromek
  • mleko

    1 1\\2szkl
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą baraninę ugotować,zemleć i podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą i utartymi jabłkami ,dodać sparzone rodzynki i poprzekrajane na pół migdały.Potrawe dusić 10min,włożyć do formy do zapiekania.Kromki bułki zamoczyć w mleku z solą ,pieprzem i cukrem,odsączyć bułkę.Mlekiem zalać zapiekankę ,na wierzchu położyć wilgotne grzanki i zapiekać 45min pod przykryciem w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

16.02.2012 19:19
brzmi ciekawie :)

iwona332

09.07.2011 11:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat