Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane roladki z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
wątróbki drobiowe 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
mleko 1/2 szklanki
masło 5 dag
olej do smażenia
pieprz
sól
jajko 3 sztuki
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki z indyka

Kjzerkę namoczyć w mleku. Mięso pokroić na 8-10 plastrów. Lekko je rozbić, opruszyć solą i pieprzem. Cebulępokroić, wraz z wątrubką i posiekanym czosnkiem przesmażyć na oleju. Zemleć, dodając odciśniętą bułkę i posiekaną natkę. Wbić jajo, dodać sól i pieprz ,wymieszać, rozsmarować na płatach mięsa. Każdą porcję zrolować, obtoczyć w mące, jajach i bułce tartej, obsmażyć na oleju. Ułożyć roladki w natłuszczonej blaszce, posypać wiórkami masła i zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Podawać z ziemniakami, marchewką duszoną z ananasem i bukietem sałat

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.06.2011 05:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak