Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0.5 kg
kapusta biała 0.5 główki
kiełbasa 20 dkg
boczek 20 dkg
karkówka 20 dkg
przecier pomidorowy 0.5 słoiczka dużego
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
kminek Prymat 1 łyżeczka
rosołki 4 kosteczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę kiszona płukamy jeden raz ,a kapustę biała kroimy na cienkie paseczki. Zaczynamy gotować ale każdą kapustę osobno tak gdzieś 40 min.. Kiełbasę, boczek i karkówkę musimy pokroić na kawałeczki i podsmażyć na patelni .Gdy kapusta już się podgotują to łączymy je razem i dodajemy resztę składników. Gotujemy na mały ogniu aż kapusta będzie miękka . Bigos lepiej będzie smakować jak będziemy go często podgrzewać , musi być zimny puzniej zagrzać i tak pare razy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak