Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po mazursku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
ziemniaki 60 dag
ogórki kwaszone 20 dag
mąka 2 dag
cebula 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
pieprz
sól
włoszczyzna 25 (z kapustą)
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po mazursku

Zagotować w garnku 2 szklanki wody, włożyć umytą i oskrobaną włoszczyznę, mięso, posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie, po czym odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, włożyć do rondla, dodać pokrojone w kostkę mięso i ziemniaki, wywar i dusić na wolnym ogniu. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w półplasterki ogórki oraz warzywa z wywaru, bez pora, doprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.05.2011 06:49
super
Sylwia88 27.05.2011 12:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak