Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja nadziewane rybą wędzoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
ryba wędzona 300 g
masło 50 g
galareta rybna 100 g
masło 30 g
chleb na zakwasie 200 pytlowy

Przepis i sposób przygotowania na: jaja nadziewane rybą wędzoną

Rybę wędzoną oczyszczoną ze skóry i ości,drobno posiekać.Masło utrzeć razem z przetartymi przez sito żółtkami jaj ugotowanych na twardo i wymieszać z rozdrobnioną rybą.Masę wymieszać i doprawić do smaku.Jaja ugotowane na twardo przekrajać wzdłuż na połowy,wyjąć żółtka a otwory białka napełniać masą rybną.Połówki jaj układać na kromeczkach chleba położonych na półmisku z liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak