Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dors filety 1000 g
przecier pomidorowy 100 g
olej 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
włoszczyzna 400 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po grecku

Włoszczyznę pokrajać w cienkie paseczki i obsmażyć na oleju.Porcje dorsza obsmażyć na złoty kolor na oleju.Do podduszonych jarzyn dodać przecieru pomidorowego,soli,pieprzu,papryki mielonej i razem jeszcze poddusić.Wyłożyć na półmisek porcję ryby i na każdą nakładać gęsty sos grecki.Półmisek ozdobić liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak