Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijane udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
cebula 1/4 sztuki
ser żółty 2 plastry
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
olej wg uznania
Rozmaryn suszony Prymat 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijane udka

Z udek (górna część) wyciąć kość, mięso rozłożyć. Posypać solą, przyprawą do mięs. Na każdym udku ułożyć kawałek cebuli i sera. Zwinąć, zabezpieczyć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać odrobiną oleju i posypać rozmarynem. Piec ok.1 godzinę i 20 minut. W połowie pieczenia można mięso odwrócić na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 13.05.2013 23:13
Z chęcią zjadłabym takie na obiad.
Izabela/bella81 17.03.2013 08:07
wypróbuję :)
ziutula
ziutula 31.05.2012 19:36
takie mięsko to smakołyk
Ada-Gaba 29.02.2012 06:56
dla mnie rewelacja
Weronika_eM 14.06.2011 20:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak